Cara Nak Membuat Kek Marble Yang Betul
300 gram butter 280 gram gula kastor 300 gram tepung naik sendiri 20 gram tepung gandum 5 biji telur ayam gred B 2 sudu makan susu cair 2 sudu teh esen vanilla pewarna pilihan Cara. Dah Boleh Buat Kek Marble Sukatan Cawan.
Sebenarnya ada pelbagai cara dan resepi untuk membuat kek marble jelita yang viral ni.
. Mula-mula sekali kacau marjerin bersama susu pekat. Resepi kek marble jelita dan cara buat kek marble jelita yang mudah dengan sukatan cawan. Pastikan loyang ni disapu sekelilingnya.
Kemudian masukkan mentega yang dicairkan. Antara cara yang paling mudah untuk menghasilkan kek marble yang lembut dan gebu adalah dengan menggunakan Low Pressure. Biasa orang jual rm30-35 untuk loyang 89 inch bagi peminat kek marbleanda.
Saya guna 34 cawan gula untuk rasa kurang manis kalau jenis pemanis tu. Mula-mula sekali masukkan semua bahan ke dalam mangkuk besar kecuali mentega cair. Pastikan jadi putih macam ni.
Lepas tu masukkan ovallete telur. Resepi Kek Butter Marble Yang Sedap Lembut Dan Gebu. Campurkan dua adunan Setelah itu korang masukkan dua adunan ni ke dalam loyang.
Pukul Butter Marjerin Mula-mula pukul butter bersama gula sampai agak ringan. Resepi ini merupakan kek marmar atau marble yang sangat gebu dan mempunyai cara yang hanya sedikit berbeza dimana bahan yang wajib ada ialah ovellete iaitu sejenis bahan penaik. CARA PENYEDIAAN KEK MARBLE.
Resipi Kek Marble Jelita. Ramai betul rupanya penggemar kek marble jelita versi mak Azlina Ina ni Jadi Cek Yah kongsikan step by step macam mana nak hasilkan kek yang. Masukkan tepung gandum yang telah dicampur dengan baking powder.
Pukul hingga kembang dan. Putar gula dan marjerin menggunakan kelajuan laju high speed sampai adunan menjadi warna putih. Klau nak buat jualan guna resepi nie pun boleh.
1 sudu kecil esen vanila 150 gram butter cairkan 2 sudu besar serbuk koko Cara-cara. Pukul dulu bahan-bahan tersebut sehingga. Mula-mula mix butter dan gula sehingga gebu atau bertukar warna putih.
Teringin nak makan kek. Masukkan telur 1 persatu. CARA PENYEDIAAN KEK MARBLE.
Gaul hingga sebati kedua-dua bahan. CARA-CARA PENYEDIAAN KEK MARBLE TIGA RASA Putarkan kesemua sekali bahan yang bertanda selama 6 minit menggunakan speed rendah shingga jadi gebu putih. Buat kek ni pelbagai cara boleh kita guna.
Rugi klau anda tak cubanak buat kek marble nie pun senang je. Pukul dalam 5 minit. CARA PENYEDIAAN KEK MARBLE.
Kacau bahan A sehingga rata dan putar sehingga gebu dan warna bertukar krim. Kemudian masukkan telur satu sebiji demi sebiji esen vanilla dan susu pekat manis. Ini penting untuk dapatkan kek yang betul-betul gebu.
Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Pukul marjerin gula dan ovalette sampai putih dan kembang. Kaup balikkan hingga rata.
Yang penting bahan-bahannya perlu cukup dan ikut saja cara-cara yang betul bagi. Masukkan kesemua bahan kecuali butter dan serbuk koko ke dalam mangkuk pengadun. Gaul menggunakan whisk sahaja pun okay.
Mula-mula cairkan buttercup dan ketepikan. Didalam satu bekas masukkan gula dan ovalette. Pukul butter hingga kembang betul-betul kembang dan putih kemudian masukkan gula castor.
4 sudu makan sedikit membukit butter dan dicairkan 2 cawan tepung Kek Bluekey 4 biji telur grade B 1 cawan gula kastor 1 sudu makan sedikit membukit ovelette 2 sudu makan.
Kek Marble Jelita Masuk Semua Bahan Dan Siap Youtube
Cara Buat Kek Marble Lembut Hanya 6 Bahan Youtube
0 Response to "Cara Nak Membuat Kek Marble Yang Betul"
Post a Comment